Social

Iures de proportii al Politiei Romane in cazul "Larisa"

Bubuiala de proportii din presa centrala la adresa Inspectoratului de Politie al judetului Iasi, generata de indolenta crasa a politistilor manifestata in anchetarea disparitiei Larisei Chelaru din Lunca Cetatuii, a trezit din letargie conducerea Politiei Romane. Chestorul Dan-Valentin Fatuloiu si-a calcat pe inima si a trimis prietenului sau Ghiorghi Plai de la Iasi "cavaleria" de la Directia de Inspectie Interna. In mediile informatice din Iasi este cunoscuta relatia de prietenie dintre cei doi comandanti, unul de la Iasi si celalalt de la Bucuresti, inca de la instalarea lui Fatuloiu in functie. Atunci amicul sau Ghiorghi Plai de la Iasi a "bagat sub pres" ancheta cu privire la o tipografie clandestina de tiparit euro, de la Iasi, toata tarasenia urmand a fi data publicitatii exact la instalarea lui Fatuloiu, pentru cresterea acestuia in ochii lui Vasile Blaga. Acum, in scandalul "Larisa" de la Iasi, se pare ca se urmareste intoarcerea serviciului lui Dan-Valentin Fatuloiu catre Ghiorghi Plai, controlul Directiei de Inspectie Interna urmand sa nu aiba consecinte dezastruoase pentru Plai. Eventual va fi demis doar comisarul Dumitru Tarcan, adjunct al comandantului IPJ Iasi, dar si in cazul acestuia exista indoieli, el sustinand in foarte multe ocazii ca este cunoscut direct al ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Tarcan a fost coordonatorul direct al echipei de anchetatori inca de la inceputul cazului.
Pana in prezent singura certitudine este ca patru ofiteri de la Directia de Inspectie Interna controleaza de zor la IJP Iasi. Grupul urmeaza a verifica modul defectuos in care anchetatorii ieseni au gestionat cazul disparitiei Larisei Chelaru, fapt ce a afectat imaginea Politiei. Comisarul sef Gheorghi Plai si subordonatii directi vor trebui sa dea socoteala pentru managementul lamentabil pus in aplicare in aceasta perioada. Ca un disc de vinil uzat, Ghiorghi Plai nu admite nici in al 12-lea ceas ca ancheta subordonatilor sai a fost mizerabila si a dat posibilitatea ca un joc macabru initiat de un adolescent inteligent sa manipuleze sute de politisti care toaca lunar numai pe salarii miliarde de lei din banii contribuabililor. Basca spagile din piete, de la "fetitele" de pe bulevardul Nicolae Iorga, de la camionagiii hoti si de la "combinatorii" de lemne si materiale de constructie ... "Corpul Larisei Chelaru nu se afla in subsol cand au cautat anchetatorii. A fost adus dupa de Robert Ciobanu", a incercat Ghirghi Plai sa-si ascunda impotenta. Cea profesionala.

Prefectura a demarat o ancheta proprie

In paralel cu ancheta Politiei Romane, Prefectura Iasi a demarat ieri dupa-amiaza un control de mari proportii la Inspectoratul de Politie Iasi. Prefectul Radu Prisacaru a audiat mai bine de doua ore intreaga echipa de conducere a IJP Iasi. "Comisia de ancheta a Inspectoratului General al Politiei care incepe maine dimineata (astazi - n.r.) va lamuri modul in care a fost condusa ancheta in cazul asasinatului asupra Larisei Chelaru. Daca este cazul, se va lasa cu demiteri. Raportul medico-legal va elucida daca a fost sau nu dus la subsol cadavrul, chiar in ziua crimei. Ne-a interesat, pe langa firul anchetei, mai ales daca a existat posibilitatea mutarii cadavrului dintr-un loc in altul. Faptul ca exista o persoana care intra aproape zilnic in boxa, se ducea dupa lemne, si nu a reclamat mirosul sau conditiile de acolo ridica un mare semn de intrebare asupra timpului cat a stat cadavrul si cand a fost adus. Curios este si faptul ca politistii au revenit de trei ori in subsol, dar nu au gasit cadavrul. Filajul nu s-a putut face 5 zile, cum precizeaza un ordin al ministrului, ci doar 3. Sunt multe semne de intrebare. Testele ADN vor confirma cine este asasinul. Comisarul Plai nu a avut nici o atitudine, nici sa isi apere subalternii, nici sa ii acuze", a precizat Radu Prisacaru, dupa audierile de la Prefectura Iasi. Cunoscut drept un politist cu orientare liberala, sprijinit vizibil de prefectul de Iasi, cu "proptele" mari la Bucuresti, este greu de crezut ca Ghiorghi Plai va suporta vreo masura, chiar daca ancheta in cazul Larisa a fost facuta in dorul lelii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea