Social

Iuliu Muresan: Rapid este indreptatita sa mearga in Liga Campionilor, in locul Stelei

Presedintele gruparii CFR Cluj, Iuliu Muresan , a declarat, miercuri, agentiei NewsIn, ca membrii Comisiei de Disciplina au luat o hotarare corecta in cazul "valiza" si crede ca Rapid este indreptatita sa mearga in Liga Campionilor in locul Stelei.

"Daca UEFA va decide ca Steaua a incalcat grav regulamentele, atunci eu spun ca Rapid este indreptatita sa mearga in Liga Campionilor, deoarece a terminat pe locul trei. Oricum, e o pata neagra pentru fotbalul romanesc. Membrii au respectat regulamentul, care era intre sase si noua puncte. Mai rau a fost pentru Universitatea fiindca va avea un handicap de opt puncte in liga secunda. Dupa fapta si rasplata, fiecare si-o face cu mana lui. Am inteles ca Porto a fost exclusa din cupele europene pentru acelasi motiv", a spus Muresan.

Comisia de Disciplina a FRF a sanctionat, miercuri, formatia Steaua cu sapte puncte de penalizare in urma scandalului "valiza", iar patronul gruparii din Ghencea, Gigi Becali, a primit o amenda de 200.000 de lei si a fost interzis pentru doi ani pe stadioanele din Romania. Universitatea Cluj a fost, de asemenea, sanctionata cu sase puncte, in timp ce, jucatorii Gigel Coman si Petre Marin , implicati in acest scandal, au fost suspendati si ei cate sase luni si a primit fiecare cate o amenda in valoare de 180.000 de lei.

In urma acestei decizii, locul celor doua echipe din clasament nu a fost schimbat. Astfel, Steaua se afla in cotinuare pe locul doi, insa cu 68 de puncte, in timp ce Universitatea Cluj ramane pe ultima pozitie, cu numai 17 puncte, astfel ca va incepe editia urmatoare a ligii secunde cu un handicap de opt puncte.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea