Social

Iuliu Muresan: "E bun si locul doi"

Presedintele CFR Cluj admite in premiera ca ardelenii ar putea pierde campionatul. Steaua a ajuns la doar trei puncte de liderul CFR Cluj, iar oficialii ardeleni au repus sampania in frapiera, fiind mai putin optimisti decit la reluarea campionatului.

Presedintele Iuliu Muresan, acelasi care decretase ca titlul este la CFR dupa victoria cu Farul, admite acum ca „nici pozitia a doua nu este rea, pentru ca ar insemna un loc mai bun decit cel din sezonul trecut. „Desi nu imi place sa il citez pe Gigi Becali, locurile unu si doi sint deja luate.

Nu se va mai implica nimeni. Sper sa avem forta si mentalitatea sa terminan noi pe primul loc.
Nici locul doi nu e asa grav, pentru ca noi ne-am propus ca de la an la an sa obtinem o performanta mai buna, iar anul trecut am terminat pe locul trei“, a declarat Muresan, care a continuat precizind ca echipa clujeana trebuie sa cistige toate meciurile pina la sfirsitul campionatului pentru a fi sigura de primul loc.

CFR Cluj ocupa, in acest moment, primul loc in clasamentul Ligii I, cu 59 de puncte, si se afla la o distanta de trei puncte de ocupanta locului secund, Steaua. Muresan sustine ca programul liderului este mai greu, deoarece intilneste multe echipe aflate in lupta pentru evitarea retrogradarii .

Nu de aceeasi parere este fundasul Dorin Goian, desi admite ca titlul se cistiga in bataliile cu echipe mici: „CFR poate fi avantajata de faptul ca au poate un program mai usor, dar noi, atunci cind avem meciuri grele, ne mobilizam mai mult si le cistigam“, adaugind ca „s-a format deja o coalitie impotriva Stelei, de vreme ce se spune ca facem blat la un meci in care jucatorii lor ne spuneau pe teren ca joaca pe 400 de milioane“. Fundasul Stelei l-a criticat si pe Mitica Dragomir , declarind ca nu este normal ca seful LPF sa spuna ca formatia CFR Cluj este deja campioana.

Razboiul dintre cele doua formatii se da si in plan financiar . In afara sacoselor de culise plasate la adversarii adversarilor, finantatorii celor doua formatii pregatesc si prime-record pentru propriii jucatori. Anul trecut, Gigi Becali a dat cite 150.000 de euro pentru calificarea in Liga Campionilor, desi aceasta s-a facut dupa un tur preliminar si nu din postura de campioana. CFR Cluj i-a promis antrenorului Ioan Andone circa 500.000 de euro, plus un bonus la contractul care tocmai a fost prelungit. Pentru scopul final, cele doua formatii refac aliante greu de anticipat cu citeva zile in urma.

Daca Steaua joaca in ultima etapa mai mult amical cu Gloria Buzau, CFR Cluj spera sa faca acelasi lucru cu rivala „U“, daca meciul nu va fi decisiv pentru nimeni, Iuliu Muresan declarind ieri ca relatiile intra incet in normalitate, adaugind ca Universitatea Cluj va face doua sedinte de pregatire saptaminal pe terenul de antrenament al formatiei conduse de Ioan Andone, cel putin pina la finalul campionatului.

Program CFR Cluj
Etapa 27: Pandurii (acasa)
Etapa 28: Urziceni (deplasare)
Etapa 29: Rapid (a)
Etapa 30: UTA (d)
Etapa 31: FC Vaslui (a)
Etapa 32: Mioveni (d)
Etapa 33: Gloria B-ta (a)
Etapa 34: „U“ Cluj (d)

Program Steaua
Etapa 27: Dacia Mioveni (acasa)
Etapa 28: Gloria B-ta (deplasare)
Etapa 29: „U“ Cluj (a)
Etapa 30: Otelul (d)
Etapa 31: Poli Timisoara (a)
Etapa 32: Univ. Craiova (d)
Etapa 33: Dinamo (d)
Etapa 34: Gloria Buzau (a)

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea