Social

#anxietate #e-mail #insomnii #smartphone #e-mail serviciu #accesare mail

Iti verifici acasa e-mailul de serviciu? Nu ai sa crezi ce poti pati!

Multi oameni se desprind cu greu de job si, chiar si atunci cand ajung acasa sau in timpul weekendului, nu pot rezista sa nu isi arunce un ochi pe e-mailul de serviciu. Cercetarile arata ca acest "obicei prost" poate provoca anxietate, dureri musculare si probleme cardiace.

Cercetatorii germani au analizat activitatea a nu mai putin de 57.000 de persoane si au constatat ca mai mult de jumatate dintre acestea au lucrat si in afara orelor de program, de acasa, scrie dailymail.co.uk. Chiar daca poate parea o practica buna pentru un angajat constiincios, imposibilitatea de a te desprinde de problemele de la serviciu predispune la insomnie, dureri musculare, migrene si dureri de stomac.

Tendinta tot mai crescuta a oamenilor de a accesa e-mailul de serviciu, spre exemplu, este data de evolutia tehnologiei, care permite vizualizarea corespondentei electronice si de pe smartphone sau de pe laptop.

Oamenii de stiinta, a caror cercetare a fost publicata in revista Chronobiology International, cer reguli mai stricte din partea angajatorilor, care sa le interzica angajatilor sa mai acceseze de acasa documentele de birou si sa nu le mai ceara disponibilitate la orice ora din zi si din noapte.

Sursa foto: blogs.nature.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea