Social

#sanatate #petrecere #studiu sanatate # studiu nopti albe

Iti place sa petreci? Ce se intampla cu creierul tau dupa o noapte alba

Sezonul petrecerilor este in toi, insa noptile nedormite au efecte mai ingrijoratoare decat crezi, grabind degenerarea creierului, arata un studiu recent publicat de Maxisciences si citat de Business24.ro. 

Cercetatorii in neurologie de la Universitatea din Uppsala, Suedia, au luat probe de sange mai multor tineri sanatosi dimineata, dupa ce o parte dintre voluntari dormisera opt ore, in timp ce restul au avut parte de o noapte alba, de petrecere. Concluziile sunt ingrijoratoare. Astfel, numarul moleculelor cu concentratie de enolaza neuronala specifica si proteina S-100B a crescut cu 20%, exact ca in cazul leziunilor cerebrale. Astfel, potrivit cercetatorului Christian Benedict, cel care a condus studliul, lipsa somnului favorizeaza prcesele de degenerare cognitiva. 

Aceste efecte se adauga la slabirea sistemul imunitar si diminuarea capacitatii de memorare, alte efecte demonstrate ale priivarii de somn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea