Social

#E-uri mustar #mustar tartrazina #mustar tumori #mustar

Iti place mustarul? Iata cum te poate omori!

Nelipsit de pe mesele romanilor, fie ca vorbim de sarbatori sau de simple gratare de weekend, banalul mustarul nu este deloc inofensiv, asa cum pare la o prima vedere! Gustul si culoarea acestuia inconfundabile sunt date de un aditiv care ne poate pune serios sanatatea in pericol, scrie Adevarul.ro.

“Aditivii nu sunt nici necesari organismului si nici nu au o calitate nutritionala superioara produselor traditionale, naturale. Totusi, majoritatea aditivilor alimentari sunt în general inofensivi însa consumul lor în cantitati mari sau a celor cu proprietati toxice si chiar cancerigene, poate determina alergii, stari de oboseala, greturi, dureri de cap, palpitatii, boli cardiovasculare si alte afectiuni grave”, atentioneaza Mihaela Gribovschi, medic nutritionist, citat de viataverdeviu.ro.

Printre cele mai periculoase E-uri, spun specialistii, se numara si E102 sau Tartrazina, un colorant galben, foarte nociv, care se gaseste în mustar. Acesta poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic.

Sursa foto: bbc.co.uk



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea