Social

#magiun #cauze cancer #gem prune

Iti place gemul de prune sau magiunul? Afla ce efecte mortale poate avea!

Painea cu gem de prune sau magiun iti poate pune sanatatea pe butuci si te poate predispune la cancer. Desi era laudat pentru proprietatile lui curative, magiunul este pus la zid de nutritionistul Cristian Margarit, care avertizeaza asupra pericolelor care te pasc atunci cand il consumi!

Potrivit nutritionistului Cristian Margarit, si gemul de prune este inclus pe lista alimentelor care predispun la cancer, din cauza acrilamidei care se formeaza in timpul prepararii termice (reactia Maillard).

Desi aceasta substanta era asociata cu preparatele care erau procesate la temperaturi foarte mari si prin prajire in ulei, se pare ca si fierberea la temperaturi mici, asa cum sunt gatite fructele pentru gem, poate determina formarea acrilamidei.

Nutritionistul sustine ca exista totusi o solutie pentru ca magiunul si gemul de prune sa ofere beneficiile pentru care este laudat. Se pare ca adaugarea rozmarinului in timpul prepararii poate inhiba formarea substantei cancerigene.

Foto: Cookinginplaingreek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea