Social

#spanac #satietate #accese foame #senzatie foame #hormon satietate #solutie slabit

Iti este foame non-stop? Ce solutie eficienta au gasit cercetatorii suedezi

Senzatia de foame iti da tarcoale in permanenta? Daca da, afla ca o echipa de cercetatori suedezi pare sa fi gasit o solutie eficienta pentru a atenua accesele de foame si a-ti proteja, astfel, silueta si, implicit, sanatatea.

Potrivit unui studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Lund, Suedia, se pare ca un extract natural continut de spanac poate ajuta la prevenirea ingrasarii, inhiband apetitul.

Spanacul este o sursa importanta de tilacoide, cercetatorii sustinand ca aceste extracte pot ajuta la incetinirea digerarii lipidelor din stomac. Acest proces permite intestinului sa secrete hormonii satietatii pentru o perioada mai lunga, determinand, astfel, atenuarea senzatiei de foame.

Totusi, potrivit comunicatului Universitatii Lund, pentru a obtine efectul scontat, este nevoie ca frunzele de spanac sa fie zdrobite si pasate, pentru ca tilacoidele continute de planta sa fie eliberate mai usor in organism.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea