Social

#avertizare seismologi #cutreure #cutremure Italia #italia

Italia, sub atentionare de risc major de cutremure! Avertizarile seismologilor

Italia va fi zguduita de noi cutremure devastatoare in urmatoarea perioada, avertizeaza seismologii britanici de la Universitatea Durham. Potrivit acestora, zona in care se vor produce cele mai mari cutremure si pentru care riscul este unul crescut este centrul Italei.

 

Numai in ultimele saptamani, Italia a fost lovita de trei cutremure foarte puternice, iar acestea nu se vor opri aici, avertizeaza seismologii.

"Avand in vedere ce am descoperit despre aceste trei cutremure care au legatura unul cu altul, exista o posibilitate reala de producere a unui alt cutremur de proportii semnificative in regiune in viitorul foarte apropiat", a declarat Richard Walters, profesor de stiinte ale Pamantului la Universitatea Durham, potrivit digi24.ro.

Cutremurele se produc atunci cand cantitati enorme de energie sunt eliberate ca urmare a unor miscari bruste ale unor sectiuni de roca aflate sub presiuni intense. Energia este eliberata sub forma unor unde seismice, care fac ca solul sa vibreze, uneori cu consecinte grave.

Cutremurele din zona sunt cauzate de placie tectonice pe care este asezata Italia si care se departeaza usor una de alta. Seismologii mai spun ca nu stiu, cu exactitate, cand energia eleastica astfel acumulata va fi eliberata, provocand un cutremur puternic.

Sursa foto: ziuaveche.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea