Social

#anticorpi mononucleari #combatere pandemie # ajutor italia #italia #pandemie #romania

Italia sare in ajutorul Romaniei in lupta cu pandemia de Covid!

Romania primeste ajutor in lupta cu valul patru al pandemiei de Covid. Italia a oferit un sprijin neasteptat in combaterea pandemiei, oferind 5.200 de doze de anticorpi monoclonali necesari in schema de tratament anti-Covid.

 

Transpotul tratamentului a fost asigurat de o aeronava C-27 J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, care a aterizat marti seara in Romania.

Sprijinul oferit de Italia vine ca urmare a urmare a solicitarii statului roman in vederea acordarii de ajutor in lupta cu valul patru Covid. Italia avea in stoc peste 5.000 de doze de ancticorpi, in regiunea Lombardia, care la inceputul pandemiei a trecut printr-o situatie similaara cu cea din Romania.

“Italia ne ofera astazi acest important sprijin in tratamentul anti-COVID. Pot sa va spun ca maine in Monitorul Oficial vor aparea actualizate criteriile pentru tratamentul cu acest medicament, care este un medicament injectabil intravenos, important pentru cazurile care sunt mai putin severe si in care simptomatologia este de pana la sapte zile. Criteriile au fost stabilite de comisia de specialitate a Ministerului Sanatatii, astfel incat de maine, odata cu acest transport, vom avea si criteriile medicale de tratament si de impartire in spitalele din Romania”, a declarat ministrul Cseke Attila, marti seara, potrivit impact.ro.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse in laborator, care imita capacitatea sistemului imunitar de combatere a infectiei Covid. Acesti anticorpi se fixeaza de proteina Spike a virusului, blocand capacitatea acestuia de a se prinde de celulele umane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea