Social

Italia propune sa fie expulzati cei care nu au un venit minim de 900 de euro

Inca doi romani arestati: un violator si un „plasator“ de cersetori . 

Un roman in varsta de 21 de ani, pe nume Ion Elvis Nita, a fost arestat la Napoli, pentru ca lovea cu picioarele un copil mic, ca sa-l convinga sa cerseasca.

Femeia care era cu el a fugit cu copilul, a carei varsta este evaluata intre doi si trei ani, insa romanul a fost prins de carabinieri si arestat pentru violenta, practicare de sclavie si rezistenta la arestare, iar ancheta nu se opreste aici.

Carabinierii care au sesizat scena de violenta, care avea loc in apropiere de gara centrala din Napoli, incearca acum sa-l gaseasca pe copilul constrans sa cerseasca, nota ieri cotidianul Corriere della Sera.

Tot ieri, povestea unui alt roman a facut inconjurul presei italiene. Romanul, in varsta de 30 de ani, a fost arestat si este acuzat ca a agresat sexual o femeie de origine bosniaca, in varsta de 40 de ani. Aceasta se afla in prezent la spital, iar medicii i-au prescris cel putin 20 de zile de ingrijiri medicale. Agresiunea s-a petrecut intr-un cartier periferic al Romei, in apropiere de locuinta victimei. Romanul are antecedente penale si i-a atacat si pe carabinierii care l-au arestat.

Frattini cere identificarea „romanilor indezirabili“

Pentru a contracara fenomenul, viitorul ministru de Externe de la Roma, Franco Frattini , este de parere ca viitorul Guvern italian ar trebui sa stabileasca un venit minim pentru imigranti, inclusiv pentru cei care provin din tarile membre UE. Frattini, pana in prezent comisar UE pentru Justitie si un aliat vechi al premierului ales Silvio Berlusconi, a declarat ca impunerea unui venit minim (peste 900 de euro) ar trebui sa devina necesara pentru vizitele mai lungi de trei luni.

„Avem nevoie de o lege nationala care sa stabileasca un venit minim, fara de care strainii nu pot ramane in tara noastra mai mult de 90 de zile“, a spus Frattini, citat de Mediafax.

Frattini a mai declarat ca Italia ar trebui sa ceara Romaniei sa trimita agenti pentru identificarea cetatenilor romani indezirabili. „Sunt specialisti, cunosc dialectele din tara lor. Stiu cum sa se poarte cu romii, sunt competenti in identificarea persoanelor“, a explicat el.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea