Social

#seism Italia #magnitudine seism #cutremur italia #italia

Italia, lovita de un nou cutremur, urmat de 100 de replici

Italia a fost lovita de un nou cutremur, puternic, cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter. Cutremurul a durat cateva secunde si a fost urmat de peste 100 de replici cu magnitudinea de pana la 3,1 grade pe scara Richter.

Un nou seism puternic a lovit centrul Italiei, in noaptea de miercuri spre joi, la ora locala 01.38. Acesta s-a simtit puternic in regiunea Marche, Pieve Torina, Fiordimonte si Pievebovigliana, dar si la Roma. Potrivit Institutului National de Geofizica si Vulcanologie, cumtremurul a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 8 kilometri si a avut epicentrul in provincia Macerata.

Autoritatile sustin insa ca nu s-au inregistrat noi pagube, in urma acestui seism puternic.

Situatia devine din ce in ce mai grava pentru italienii afectati de cutremur. Acestia au ramas fara case, iar vremea se raceste, in weekend fiind asteptate furtuni cu ploi.

Cutremure cu magnitudini cuprinse intre 5,5 si 6,1 s-au inregistrat in centrul Italiei pe 26 octombrie, ele fiind urmate duminica dimineata de un seism cu magnitudinea 6,5, cel mai puternic din Italia in ultimii 36 de ani, ce a fost urmat de peste 700 de replici, potrivit libertatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea