Social

Italia: Berlusconi depunde juramantul, dupa ce si-a prezentat noul guvern

Silvio Berlusconi devine joi oficial seful guvernului italian, pentru a treia oara in cariera sa politica. El va depune juramantul in fata Parlamentului. Seful coalitiei de dreapta, care a castigat alegerile legilsative anticipate, si-a prezentat miercuri seara si echipa guvernamentala.

Noul guvern italian are in componenta 12 ministri de dreapta, printre care si cativa membri ai formatiunii extremiste Liga Nordului.

Asa cum era de asteptat, Franco Frattini , comisarul european pentru Justitie, va ocupa postul de ministru al Afacerilor Externe. Roberto Maroni va fi ministru de interne, iar la justitie va fi numit Angelino Alfano. Umberto Bossi, liderul formatiunii politice Liga Nordului, care face parte din coalitia de guvernare , va ocupa postul de ministru al reformelor.

Noul guvern are in componenta si cativa politicieni excentrici, precum Roberto Calderolli. Controversat politician al Ligii Nordului a starnit un scandal in urma cu doi ani dupa ce a aparut la televiziune purtand un tricou cu imaginea profetului Mahomed.

Membrii guvernului vor depune juramantul in jurul orei 18. Noul executiv va fi supus si unui vot de incredere in parlament, insa ambele camere sunt controlate de coalitia de dreapta. Silvio Berlusconi a castigat detasat alegerile de luna trecuta pentru ca le-a promis italienilor ca reduce impozitele si rezolva problema infractionalitatii.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea