Social

#ISU Metrorex #isu #metrorex #metrou

ISU, din nou la metrou in aceasta dimineata!

Reprezentanti ai Inspectoratului pentru situatii de urgenta Bucuresti-Ilfov verifica, in aceasta dimineata, statiile de metrou. Inspectorii vor sa vada daca conducerea Metrorex a remediat neregulile gasite la un control din luna mai, cand au fost gasite deficiente grave mai ales privind evacuarea populatiei in cazul unor urgente majore. Circulatia nu este afectata, anunta Digi24.

 

“ISU Bucuresti-Ilfov a efectuat in aceasta dimineata recunoasteri si controale inopinate pentru prevenirea situatiilor de urgenta, simultan, la toate statiile de metrou.

Pe timpul verificarilor s-a urmarit modul de respectare a normelor de aparare impotriva incendiilor, modul de realizare a accesului calatorilor la caile de evacuare, existenta personalului care dirijeaza fluxul de calatori pe directiile de evacuare, asigurarea dotarii cu mijloace de stingere a incendiilor, asigurarea accesului autospecialelor pentru interventie in situatii de urgenta.

Activitatile de verificare si control au fost efectuate de specialisti ai ISUBIF, din cadrul structurilor de prevenire a incendiilor si de interventie.

Totodata, se va constata si stadiul de remediere a deficientelor identificate cu prilejul controalelor anterioare, pentru asigurarea conditiilor de singuranta pentru calatori”, arata ISU.

In 2016, ISU trei controale inopinate la reteaua de transport cu metroul, care au vizat cresterea gradului de siguranta a calatorilor, ultimul control de aceasta anvergura fiind in luna mai. Pe timpul acestor verificari au fost constatate nereguli la nivelul statiilor — in spatiile comune (peroane, pasaje), cât si la nivelul iesirilor catre suprateran.

Au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, dintre care sapte avertismente si patru amenzi, in cuantum de 8.000 de lei.

Printre neregulile constatate in subteran se numara ingreunarea evacuarii persoanelor prin reducerea latimii de circulatie, nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scarilor rulante, nemarcarea cailor de evacuare prin indicatoare standardizate, functionarea necorespunzatoare a iluminatului de siguranta, amplasarea la suprateran in imediata vecinatate a iesirilor a unor constructii provizorii, diverse amenajari sau spatii de parcare care reduc latimea libera de circulatie a cailor de acces.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea