Social

#dulciuri #prajituri #nuci #ornamente brad #ornamente de Craciun #istorie ornamente #trandafiri de hartie

Istoria ornamentelor de Craciun. Cu ce se impodobeau brazii in trecut

Pana sa apara surprinzatoarele si viu coloratele globuri, in trecut oamenii impodobeau brazii cu nuci, dulciuri si prajituri.

Potrivit relatarilor, primele ornamente de Craciun au fost merele si prajiturile atarnate in Copacul Paradisului, potrivit b365.ro.

De asemenea, exista relatari care atesta ca brazii erau impodobiti cu azime, care simbolizau ostia din ceremoniile liturgice, potrivit Enciclopediei Craciunului.
In anul 1510, localnicii din Letonia au purtat, in cadrul unei procesiuni de Craciun, un brad impodobit cu trandafiri.

Mai tarziu, in 1605, niste trandafiri de hartie decorau un copac dintr-o casa din Strasbourg. Alaturi de acestia, se mai gaseau nuci, azime si dulciuri.

Brazii de Craciun mai erau decorati cu lumanari, iar acest obicei dateaza inca de la mijlocul secolului al XVII-lea.

Germania, raiul ornamentelor de Craciun

Din anul 1850, oamenii au inceput sa isi confectioneze acasa podoabe pentru bradul de Craciun, realizand cosulete cu lumanari, siraguri de floricele de porumb sau ghirlande cu stafide.

In momentul in care au aparut brazii de Craciun tot mai inalti, cererea ornamentelor a crescut si ea, iar Germania este prima tara care a creat o industrie in acest sens. Odata cu Primul Razboi Mondial, aceasta industrie germana a fost grav afectata, insa Marea Britanie si SUA au profitat de acest lucru creand ornamente de Craciun mult mai diversificate si mult mai ieftine, cu ajutorul unor noi tehnologii. In anul 1920, pe piata ornamentelor de Craciun se remarca si Japonia, insa ca producator de becuri electrice.

Faimoasele bomboane de Craciun in staniol sunt folosite doar in Romania si Ungaria, potrivit relatarilor.


Sursa foto: freefever.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea