Social

#conflict fasia gaza #ehud olmert #crime de razboi

Israelul promite sa apere imunitatea juridica a soldatilor sai

Apelurile internationale de investigare a presupuselor crime de razboi comise de Israel in Fasia Gaza l-au facut pe premierul Ehud Olmert sa promita militarilor protectia statului in privinta eventualelor urmariri penale.

"Comandantii si soldatii trimisi in Gaza ar trebui sa stie ca sunt in siguranta pe plan juridic, iar Israelul le va oferi asistenta pe acest front si-i va apara, asa cum ei ne-au aparat cu trupurile lor in timpul operatiunii din Gaza", a declarat premierul, citat de Reuters.

Ministrul palestinian de externe, Riyad al-Malki, a spus, dupa o reuniune la Bruxelles cu omologii sai din UE, Egipt, Turcia si Iordania, ca aceste comentarii ale lui Olmert nu ar trebui sa impiedice actiuni judicare impotriva militarilor israelieni . "Nu inseamna ca exista o imunitate impotriva actiunilor legale", a declarat el.

Saptamana trecuta, armata a cerut presei locale si straine din Israel sa nu publice numele vreunor comandanti din razboiul din gaza si sa le acopere fetele in fotografiile si inregistrarile video, temandu-se ca acestia ar putea fi identificati si arestati cand s-ar afla in strainatate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea