Social

#israel #iran #centrala nucleara #razboi #atac

Israelul ar putea ataca Iranul

Dupa ce si-a anuntat pozitia impotriva apropierii Iranului de dotarea cu arma nucleara , Israelul ia acum in considerare o actiune militara unilaterala.

Informatia provine dintr-un raport al unor oficiali americani care sustine ca Israelul ar putea sa actioneze in curand in conditiile in care Teheranul si-ar extinde progamul nuclear in mai multe locatii.

Raportul, "Preventing a Cascade of Istability", propune o intensificare a sanctiunilor internationale impotriva Iranului. Autorii documentului intocmit de Institutul pentru Politica in Orientul Mijlociu (WINEP) recomanda si cresterea garantiilor de securitate si furnizarea de dispozitive de aparare antiracheta aliatilor din Orientul Mijlociu, cu scopul de a descuraja programul nuclear iranian.

In timp ce majoritatea tarilor din Golful Persic si-au exprimat interestul fata de intrarea sub umbrela protectuare a SUA, Israelul nu pare interesat de acest lucru si este dispus sa atace Iranul pe cont propriu daca devine o amenintare puternica.

"Israe­lul este destul de serios referitor la o actiune pe cont propriu impotriva unui Iran care ar dispune de arme nucleare ", a declarat fostul ambasador al ONU, Nancy Soderberg, citata de Adevarul.

Citeste si:

Israelul nu se lasa intimidat de Iran
Centrala nucleara, construita de Rusia in Iran

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea