Social

#gratiere #bush #pollard #spion #israel

Israelienii ii cer lui Omert sa-i solicite lui Bush gratierea spionului Pollard

Mai multe personalitati israeliene i-au trimis o petitie premierului Ehud Olmert , prin care oficialul israelian sa-i ceara lui George W. Bush gratierea spionului evreu-american, Jonathan Pollard .

Olmert se va duce duminica la Washington pentru o ultima discutie cu presedintele american inainte ca acesta sa predea puterea succesorului ales Barack Obama, informeaza AFP.

Semnatarii petitiei fara precedent, printre care fostul ministru al justitiei Amnon Rubinstein, fostul ambasador al Israelului la Washington, Danny Ayalon, fostul sef al Statului major Moshe Yaalon si istoricul Assa Kasher, subliniaza ca Bush "a fost un presedinte extrem de prietenos fata de Israel" si cred ca raspunsul sau va fi pozitiv. Pollard, analist al marinei, a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru ca a furnizat Israelului, din mai 1984 pana la arestarea sa, in 1985, mii de documente clasificate despre activitatile de spionaj ale Statelor Unite, mai ales in tarile arabe.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea