Social

#islanda #candidatura la ue #criza financiara

Islanda si-ar putea depune candidatura la UE la inceputul lui 2009

Islanda si-ar putea depune candidatura pentru aderare la Uniunea Europeana la inceputul anului 2009, a declarat joi comisarul european pentru extidere Olli Rehn.

"Ne pregatim psihic pentru posibilitatea ca Islanda sa vrea sa devina membra", a declarat el jurnalistilor la o reuniune ce preceda summitul european de la Bruxelles, citat de Reuters. Intrebat cand ar putea incepe acest proces, Rehn a spus ca "la inceputul anului viitor".

El a adaugat ca, in mod evident, decizia apartine Islandei, tara cu 300.000 de locuitori, dar "in mod clar lucrurile se misca".

Premierul islandez Geir Haarde a declarat sambata ca tara, grav afectata de criza financiara, ar putea incepe negocieri de aderare la Uniunea Europeana , daca acestea sunt in avantajul Islandei.

Haarde a fost un opozant vehement al aderarii la UE, dar si-a temperat pozitia de la declansarea crizei financiare, cea mai grava din istoria tarii sale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea