Social

#tigari #islanda # tigari in farmacii

Islanda ar putea vinde tigari doar in farmacii, cu reteta

Islanda este prima tara europeana care ar putea interzice vanzarea de tigari de catre comercianti . Tigarile ar urma sa fie disponibile doar in farmacii, pentru dependentii de nicotina.

Proiectul legislativ urmeaza sa fie dezbatut in aceasta toamna de parlamentul islandez si prevede vanzarea tigarilor doar in farmacii, pe baza de reteta.

In Islanda, numarul fumatorilor s-a injumatatit in ultimii 20 de ani , dar cei 15% care inca mai fumeaza sunt expusi in continuare unor riscuri prea mari, sustine Siv Fridleifsdottir, fostul ministru al Sanatatii din Islanda.

Medicii islandezi ar urma sa consilieze fumatorii cu privire la posibilitatea renuntarii la aceasta dependenta. In cazul in care incercarile acestora de a renunta la fumat esueaza, islandezii peste 20 de ani ar putea primi reteta pentru a-si cumpara tigari de la farmacie.

"Scopul acestui proiect este de a proteja copiii si tinerii si de a-i face sa renunte la fumat", a declarat Fridleifsdottir, citat de Gandul.info.

Izolarea geografica a Islandei si controalele la vama deosebit de riguroase asigura succesul masurilor propuse, ce nu vor fi subminate de contrabanda cu tigari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea