Social

Isarescu, sef peste lei si vinatori

Mugur Isarescu a fost ales presedintele AGVPS, o organizatie care are mai multi membri decit unele partide politice .

Fostul premier al Romaniei , Adrian Nastase, a pierdut simbata si pozitia de lider al vinatorilor. In locul sau, actualul guvernator al BNR, Mugur Isarescu, a fost ales presedinte al Asociatiei Generale a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS). Isarescu a spus ca accepta functia nu atit pentru ca ar fi un vinator pasionat, ci pentru ca el este un aparator al naturii si natura are mult de suferit.

Tot la congresul AGVPS s-a sesizat ca longevitatea conducerii executive a Asociatiei denota un viciu al regulamentului acestui organism, care permite candidaturi unice. Prin urmare, desi a candidat de unul singur, presedinte executiv al AGVPS a fost ales acelasi Neculai Selaru. Insusi Selaru a tinut sa precizeze ca realegerea sa este una anticipata: Din pacate, domnul presedinte (Adrian Nastase - n.r.) avea indoieli ca voi fi ales. Candidez de unul singur si, conform statutului nostru, nu pot sa am emotii.

Selaru: Am relatii la virf

De altfel, discursul acestuia de sustinere a propriei candidaturi a continut ca argument referiri aluzive la pilele pe care le are la virf, afirmatie care a smuls fostului presedinte Adrian Nastase un rinjet amuzat:

Am reusit sa am o retea de relatii in toate structurile statului si in Parlament, s-a laudat Selaru. Cei doi contracandidati ai lui Mugur Isarescu la functia de presedinte au fost Stefan Stoica, directorul AJVPS Tulcea, si doctorul Bogdan Marinescu , directorul Spitalului clinic de obstetrica-ginecologie Panait Sirbu din Bucuresti, cel devenit notoriu pentru ca a reusit sa duca la bun sfirsit o sarcina a unei femei de 65 de ani prin fertilizare in vitro .

Stoica si Marinescu s-au remarcat drept principali sustinatori ai guvernatorului BNR. De altfel, si discursurile acestora de sustinere a propriilor candidaturi au fost atipice: pe parcursul lor au facut campanie electorala lui Isarescu. Poetul Mircea Dinescu si-a retras candidatura cu citeva zile inaintea congresului AGVPS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea