Social

#program nuclear #iran #banca americana

Iranul si-a dezvoltat programul nuclear cu ajutorul bancilor americane

Autoritatile iraniene au transferat, folosind metode ilegale, cateva miliarde de dolari prin intermediul unor banci din Statele Unite, fiind ajutate de grupul britanic Lloyds.

Oficialii americani suspecteaza ca majoritatea fondurilor au fost folosite pentru inarmare si pentru programul nuclear iranian, informeaza Reuters.

Agentii federali au declarat ca grupul britanic Lloyd a platit suma de 350 de milioane de dolari, pentru a musamaliza aceste actiuni bancare interzise. Bancilor americane le este interzis sa incheie tranzactii cu bancile iraniene si astfel, grupul britanic Lloyd a profitat de aceasta situatie, devenind intermediar .

Procurorul districtual al New York-ului, Robert Morgenthau, a declarat ca Lloyd va oferi detali despre tranzactiile incheiate cu partea iraniana, confirmand ca o parte din sume au fost dedicate achizitionarii cantitatilor mari de tungsten, material utilizat la fabricarea rachetelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea