Social

#iran #opozitie #alegeri prezidentiale

Iranul divizat: Clericii contesta validitatea alegerilor

Clericii din Iran considera realegerea presedintelui Mahmoud Ahmadinejad ilegala. Aceasta este prima oara cand cel mai mare grup de clerici din tara se opune unei decizii a liderului spiritual iranian, Ayatollah Ali Khamenei.

Criza politica de la Teheran a fost critica dur de clerici. Ei sfideaza cuvantul Ayatollah-ului, care a afirmat ca niciun protest impotriva realegerii presedintelui nu va fi tolerat.

"Este o revolta a clericilor" a declarat un analist iranian, citat de Adevarul. Situatia din Iran devine din ce in ce mai volatila in conditiile in care Ahmadinejadnu vrea sa renunte la putere in favoarea contracandidatului Mir-Hossein Mousavi, unul dintre liderii opozitiei, acuzati ca au instigat populatia la revolte.

Situatia de la Teheran ar putea degenera intr-un conflict international in conditiile in care mai multi membri ai personalului ambasadei Marii Britanii au fost retinuti si ar putea fi judecati pentru incitare la proteste. Uniunea Europeana a cerut Iranului sa renunte la acuzatiile aduse britanicilor.

 

Citeste si

Frauda electorala in Iran: Mai multe voturi ca alegatori

Cine e anti-Ahmadinejad, este dat afara din fotbal

Fiul ultimului sah din Iran avertizeaza asupra pericolului unui razboi nuclear

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea