Social

#iran #rachete

Iranienii au testat noua rachete pentru a demonstra SUA capacitatea lor militara

Iranul a testat noua rachete cu raza lunga si medie, inclusiv una despre care s-a spus ca ar putea lovi bazele americane si israeliene din regiune, a relatat o televiziune locala, miercuri.

Testele au avut loc intr-un moment in care tensiunile au luat amploare intre Iran si Israel cu privire la programul nuclear al Teheranului, de care tarile din Vest se tem ca este destinat creerii de bombe. Iranul sustine insa ca programul nuclear este doar pentru generarea de electricitate.

Postul tv prin satelit Alalam a relatat ca rachetele testate de Garzile Revolutionare iraniene au inclus si o “noua” racheta Shahab 3, care are o raza de actiune de 2.000 de kilometri si care este capabila sa loveasca bazele militare americane din Golful Persic .

Lansarile au avut loc intr-o locatie secreta din desert. “Am lansat aceste rachete in onoarea Iranului, pentru a demonstra doar o mica parte a capacitatii noastre militare”, a declarat Hossein Salami, comandant in fortele aeriene ale Garzilor Revolutionare, citat de agentia rusa de presa Ria Novosti.

Marti, un consilier al Liderului Suprem iranian Ali Khamenei , a fost citat spunand ca Republica Islamica ar lovi Tel Aviv-ul, navele americane din Golf si “interesele” americane din intreaga lume, daca tara ar fi atacata din cauza activitatilor nucleare. Mai multe vase din SUA, Marea Britanie si Bahrain au facut exercitii in ultima perioada in Golful Persic.

Iranul a fost sanctionat pana in prezent de trei ori de Consiliul de Securitate al ONU pentru ca a sfidat cererile de oprire a imbogatirii uraniului. Pentru a preveni atacuri cu rachete din partea Iranului, SUA au semnat cu Cehia un pact de construire a unui scut antiracheta in apropiere de Praga, fata de care Rusia se opune.

In ciuda amenintarii iraniene, oficialii de la Moscova se tem ca prezenta americanilor in apropierea granitelor Rusiei se doreste sa destabilizeze Federatia si au amenintat cu interventii armate in cazul in care proiectul american este dus la bun sfarsit.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea