Social

#Ionel Opreaconducere dps #Ionel Oprea preia dsp #Ionel Oprea #Nelu Tataru #ministrul sanatatii

Ionel Oprea preia conducerea DSP Bucuresti. Tataru: NU este conducere militara

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, l-a desemnat pe Ionel Oprea (cel care a preluat conducerea spitalului din Suceava in plina pandemie), la conducerea DSP Bucuresti.

La scurt timp dupa anuntul facut public printr-un comunicat de presa publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Sanatatii, Nelu Tataru a facut clarificari, specificand ca nu este vorba despre o conducere militara, asa cum se vehiculeaza.

"Nu e conducere militara, nu exista asa ceva. Ionel Oprea este secretar de stat in Ministerul Sanatatii si pensionar militar. Nu facem ca la Suceava, unde am trimis conducere militara. Coordonarea DSP-urilor era la Horatiu Moldovan. Am scos de acolo DSP Bucuresti, cel mai mare DSP din tara, si l-am pus coordonator pe Ionel Oprea. Acolo sunt 250 de oameni, plus 90 detasati, care trebuie pusi la treaba. Si directorul de la Directia Asistenta Medicala, dr. Nica, se va ocupa si el efectiv. El face evaluarea, care este in curs. ", a declarat Nelu Tataru.

In comunicat se mai specifica faptul ca se dorste crearea mai multor centre de colectare si prelucrare a testelor pentru coronavirus.

"Am introdus decontarea testelor RT-PCR in programul national in luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru in care se prelucrau probele si, dupa o munca sustinuta de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate si incluse in program. Dorim o crestere a numarului de puncte de testare si o intensificare a activitatilor. Exista un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat daca este necesar", a declarat ministrul Sanatatii Nelu Tataru.


Sursa foto: aktual24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea