Social

#ion ion tiriac #proces #despagubiri

Ion Ion Tiriac cere statului 1.300.000 euro pentru arestul din "Cocaina pentru VIP-uri"

Fiului omului de afaceri cere statului roman daune materiale si morale in valoare de aproximativ 1.300.000 de euro pentru ca ar fi fost hartuit de procurori in dosarul " Cocaina pentru VIP-uri ".

Ion Ion Tiriac, achitat in urma cercetarilor care au durat mai multi ani, cere despagubiri de 1.253.558 de euro si 126.648 de lei, pentru arestul de noua ore din 23 iunie 2004.

Tiriac a fost retinut timp de noua ore si a avut interdictia de a parasi tara intre 24 iunie 2004-4 noiembrie 2004. Fiul fostului tenisman Ion Tiriac solicita practic aproximativ 2.400 de euro pentru fiecare minut in care a fost retinut.

Ion Ion a fost  cercetat pentru trafic, consum ilicit de droguri si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de stupefiante . Decizia de achitare este definitiva.

"Mentionez ca nu mi s-a permis parasirea sediului Parchetului, desi nu mi s-au adus la cunostinta motivele privarii de libertate si nici nu mi s-a prezentat vreun document prin care sa se fi dispus retinerea mea", a explicat Ion Ion Tiriac , citat de Adevarul.ro.

Din suma totala pe care o cere Ion Ion Tiriac, 750.000 de euro sunt despagubiri pentru sentimentele negative care i-au afectat sanatatea si 500.000 de euro pentru ca i-ar fi fost afectata activitatea in afaceri.

Fiul lui Ion Tiriac a deschis si doua procese impotriva statului roman la CEDO.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea