Social

#iliescu #psd #solcanu

Ion Iliescu: Nu se joaca lumea cu infiintarea unui alt partid social-democrat

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat astazi, ca reactie la o afirmatie a senatorului demisionar din partid Ion Solcanu , potrivit careia s-ar putea infiinta un alt partid de stanga, ca nu se joaca "nimeni cu asa ceva" si ca PSD nu se poate rupe doar daca pleaca unul sau altul.

Intrebat daca impartaseste opinia lui Ion Solcanu, demisionar din PSD, potrivit careia formatiunea s-ar putea rupe daca membri ai sai vor pleca si daca se continua actuala politica, Iliescu a raspuns: "De ce? (sa se rupa PSD, n.r) Pentru ca pleaca unul?".

Liderul PSD s-a aratat apoi reticent ideii, promovate tot de Solcanu, ca ar putea sa apara un alt partid social-democrat. "Nu se joaca lumea cu asa ceva. Ce inseamna infiintarea unui partid autentic ? Care este mai autentic?", a aratat el.

Iliescu a profitat de moment pentru a ironiza PD-L care la un moment dat se erija in partid de stanga, alaturi de PDSR. "Erau la un moment dat PD si PDSR care revendicau faptul ca sunt social-democrate. PD chiar primul a pasit catre partidul socialist european si atat de autentic a devenit incat si-a schimbat fizionomia din partid de stanga in partid de dreapta. Nu este chiar atat de simplu sa creezi un partid", a mai aratat liderul social-democrat.

Cat priveste demisia lui Solcanu din partid, Iliescu a spus ca o regreta, dar ca nu o comenteaza pentru ca nu are detalii.

Senatorul Ion Solcanu a anuntat sambata ca a demisionat din PSD, acesta motivandu-si gestul invocand actiunile abuzive ale sefului filialei Iasi, Gheorghe Nichita , dar precizand ca nu se inscrie in alt partid, decat daca apare unul nou cu o doctrina asemanatoare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea