Social

#acuzatii Ion Iliescu #Ion Iliescu infractiuni contra umanitatii #ion iliescu

Ion Iliescu, acuzat de crime contra umanitatii

Fostul presedinte Ion Iliescu s-a prezentat azi-dimineata la Parchetul General pentru a fi reaudiat in dosarul Mineriadei din 1990. El a fost acuzat oficial de infractiuni contra umanitatii.

Anchetatorii au anuntat miercuri ca Iliescu este urmarit penal in dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Univeristatii, urmata de moartea a patru persoane si ranirea altor trei.

Iliescu va fi chemat din nou la Parchetul General, in perioada urmatoare, pentru a da declaratii in dosar. Fostul presedinte a fost audiat de procurorii Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul General. Si Virgil Magureanu a ajuns, miercuri dimineata, in jurul orei 10, la Parchetul General pentru a fi audiat.

In perioada urmatoare vor mai fi audiati si fostul premier Petre Roman, dar si Victor Atanasie Stanculeanu.

Statul roman, condamnat la CEDO pentru victimele Mineriadei

In 2014, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a obligat statul roman sa continue investigatiile in dosarul „Mineriadei”, Curtea subliniind obligatia statului de a face dreptate victimelor crimelor impotriva umanitatii, indiferent de timpul scurs de la savarsirea acestora. De asemenea, s-a stabilit atunci ca Romania va trebui sa plateasca despagubiri morale de 45.000 de euro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea