Social

#funerarii ion dichiseanu #inmormantare ion dichiseanu #deces ion dichiseanu #ion dichiseanu

Ion Dichiseanu, inmormantat langa o artista cunoscuta. Cand au loc funerariile

Vestea trista a mortii actorului Ion Dichiseanu a venit ca un fulger si a intristat intreaga Romanie. Actorul a murit joi, 20 mai, la vasta de 87 de ani. Acesta se afla internat la Spitalul Floreasca, in urma unei infectii la plamani, fara legatura cu noul coronavirus.

 

Ion Dichiseanu va fi inmormantat in Cimitirul Bellu, langa o alta artista cunoscuta. Locul in care isi va dormi somnul de veci a fost deja pregatit.

Pregatirile pentru ceremonia funeraliilor actorului sunt in toi, apropiatii si familia urmand sa il conduca pe ultimul drum pe “Capitanul Pierre Vaillant”, aventurierul din “Toate panzele sus!”. Mormantul marelui actor a fost deja pregatit, marmura alba a crucii fiind deja gravata inainte de a se afla vestea tragica a decesului. Totodata, aflat pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu, locul unde va fi inmormantat Ion Dichiseanu se gaseste langa o alta artista cunoscuta, Ionela Prodan, care s-a stins din viata in 2018. De asemenea, si alti colegi de scena sau nume celebre din sfera cultura romaneasca isi vor dormi somnul de veci alaturi de artist, potrivit impact.ro.

 Trupul neinsufletit al maestrului va este depusastazi, vineri, 21 mai, in foaierul Teatrului Nottara, iar cei care doresc ii vor putea aduce un ultim omagiu.

Funeraliile actorului au loc sambata

Sambata, la ora 10.00, cortegiul funerar al actorului va pleca spre cimitirul Belu, unde va fi depus in capela. Slujba de inmormantare va avea loc ora 12.00. Intregul proces se va desfasura cu respectarea normelor sanitare in vigoare din pandemie.

La Bellu se afla mormintele a numeroase personalitati romane din mai multe domenii. Aici isi dorm somnul etern Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Mihail Sadoveanu, Nichita Stanescu, Nicolae Labis, George Cosbuc Adrian Paunescu, Eugen Barbu, Marin Preda, Zaharia Stancu, Mihai Ralea, Mircea Nedelciu si alte nume de rasunet ale culturii noastre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea