Social

#ion bazac #dna #conrnel serban #ministerul de interne #serviciu secret

Ion Bazac, implicat in scandalul "Doi si-un sfert"

Procurorii DNA au confirmat faptul ca numele lui Ion Bazac, Ministrul Sanatatii, a fost vehiculat in afecerea cu terenurile din Baneasa, in care au fost implicati deja doi sefi din serviciile secrete ale Ministerului de interne si omul de afaceri Puiu Popoviciu .

Consului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu , l-ar fi rugat pe Cornel Serban , fostul sef al DGIPI, sa-i puna la dispoziti listingul convorbirilor telefonie efectuate de la un numar de mobil. In schimbul acestui serviciu, consulul i-ar fi promis lui Cornel Serban sustinerea lui Ion Bazac pentru sefia "Doi si-un sfert".

Dinu i-a cerut lui Serban sa verifice si un al doilea numar de telefon , sub pretextul ca o ruda a sa din Romania este amenintata cu moartea.

Ion Bazac detine 50% din firma Forza Rossa SRL, unde este actionara si Alexandru Mirela Dinu, fiica consulului anchetat.

Puteti citi nota completa a DNA, citata de Adevarul:

"A rezultat ca, in perioada 27 decembrie 2008-12 ianuarie 2009, inculpatul Serban Cornel, folosindu-se de pozitia detinuta si in mod nelegal, a pus la dispozitia unei persoane oficiale, la solicitarea acesteia, lista detaliata a convorbirilor telefonice efectuate de la un post telefonic inregistrat la o companie de telefonie mobila. Persoana oficiala care solicitase listingul urmarea sa foloseasca acele informatii care nu erau destinate publicitatii la inlaturarea unuia dintre angajatii institutiei pe care o conducea. De asemenea, la solicitarea aceluiasi oficial, Serban Ilie Cornel a facut demersuri pentru identificarea titularului/utilizatorului unui alt post telefonic, care ar fi trimis mesaje de amenintare unui membru al familiei. In schimbul permiterii accesului la aceste informatii, Serban Cornel a primit promisiuni si a beneficiat de sprijinul oficialului, prin intermediul relatiilor acestuia, pentru promovarea in functia de director adjunct al DGIPI".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea