Social

#deslaratii #iohannis #presedintele romaniei #klaus iohannis

Iohannis: “Masurile trebuie respectate cu strictete”

Presedintele Romaniai, Klaus Iohannis a fost astazi in vita la centrul  National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI), centru activat pe 17 martie, la o zi dupa declararea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

La finalul vizitei, Klaus Iohannis a tinut un discurs prin care ii indeamna pe romani sa respecte in continuare regulile impuse de autoritati, pentru a preveni raspandirea virusului.

“Auzim la stiri ca sunt unele tari unde se face un plan pentru relaxare. Noi, in Romania, nu suntem in aceasta faza.

La noi numarul de cazuri creste, numarul persoanelor tratate la urgente creste si chiar daca ne dorim cu totii sa se termine cat mai repede aceasta criza nu suntem inca in faza in care putem sa ne relaxam.

Sa evitam contactul fizic, sa nu iesim din casa! Daca respectam cu sfintenie regulile impuse de autoritati, atunci cu siguranta vom putea sa ajungem la faza de relaxare si sa ne reluam viata.

Daca credem ca vremea frumoasa alunga virusul atunci putem ajunge in faza in care aceste masuri trebuie prelungite luni de zile.

Repet, masurile trebuie respectate cu strictete pentru a ajunge si noi in situatia sa relaxam unele dintre masuri.

Mi-e mai greu sa va spun, pentru ca e in legatura cu Sfintele Sarbatori Pascale. Avem doua Sarbatori Pascale, acum, duminica este Invierea Domnului pentru crestinii catolici, iar duminica urmatoare pentru crestinii ortodocsi.

Eu, personal, voi sarbatori acum, duminica. O sa stau acasa impreuna cu sotia mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserica. Nu vom invita pe nimeni. Nu vom merge la nimeni. Vom urmari liturghia la televizor. Vom aprinde lumanarea in casa si ne vom ruga. Este greu! De obicei ne intalnim cu familia, de data asta nu se poate.

Este foarte important sa respectam si acum regulile. Pentru ca daca acum scapam din mana aceasta epidemie s-ar putea sa fie foarte grav pentru multa lume.

Va rog, respectati in continuare indicatiile autoritatilor pentru ca dupa aceea sa ajungem cat mai repede in situatia ca si la noi sa se poata vorbi de masuri de relaxare.”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, citat de realitate.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea