Social

Ioana Maria Vlas a parasit arestul preventiv

Ioana Maria Vlas a parasit arestul preventiv luni seara in jurul orei 19.00, dupa ce a stat cinci ani dupa gratii. Decizia eliberarii lui Vlas a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti. Decizia instantei este definitiva.

In urma cu o saptamana, avocatul lui Vlas a cerut eliberarea clientei sale. Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, in data de 2 aprilie, sa inlocuiasca arestul preventiv, in cazul Ioanei Maria Vlas, acuzata de inselaciune in dosarul FNA , cu interdictia de a parasi tara, urmand ca peste o saptamana sa se pronunte cu privire la fondul cauzei.

ioana maria vlas a declarat, luni, la iesirea din arestul Directiei Cercetari Penale a IGP ca nu se astepta la o decizie favorabila a Curtii de Apel privind eliberarea sa si ca va continua "sa lupte pentru adevar".

Ioana Maria Vlas a adaugat ca nu se astepta sa fie pusa in libertate si ca a fost instiintata cu privire la decizia instantei "asa cum se face in arest, printr-o hartie". Ea a refuzat sa spuna motivul pentru care s-a hotarat sa ceara eliberarea din arest. "Sa speram ca nu veti afla niciodata", a afirmat aceasta.

"Ioana Maria Vlas va fi pusa in libertate, cu anumite restrictii, printre care si cea de a nu parasi tara (...) Lumea a inteles adevarul despre acest dosar (...) In cursul dupa-amiezii, va fi pusa in libertate", a declarat Georgeta Popescu, avocatul Ioanei Maria Vlas, la ora pranzului inainte ca Ioana Maria Vlas sa fie eliberata.

Tribunalul a decis, de mai multe ori, inlocuirea masurii preventive pentru Vlas, dar procurorii au facut de fiecare data recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care a mentinut starea de arest pentru fostul administrator al SC SOV Invest si, implicit, al FNA.

Magistratii Tribunalului Bucuresti vor lua o decizie pe 9 aprilie, cu privire la fondul cauzei ce are ca obiect prabusirea Fondului National de Acumulare (FNA).

La un termen anterior, procurorul a cerut instantei sa dispuna ca inculpatii sa plateasca investitorilor pagubiti prejudiciul. De asemenea, procurorul de caz a mai cerut instantei s-o condamne pe Ioana Maria Vlas la o pedeapsa cat mai mare si la plata cheltuielilor judiciare catre stat.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea