Social

#ioana maria vlas #fni #dosar in instanta #curtea de apel #fna

Ioana Maria Vlas a fost audiata de magistrati in dosarul FNA

Ioana Maria Vlas a fost audiata, miercuri, de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti in dosarul Fondului National de Acumulare.

Ioana Maria Vlas a declarat ca este vinovata ca a transferat ilegal actiuni de la FNA la FNI, dar ca ar fi facut aceasta tranzactie incercand "sa tina in picioare FNA". Vlas a precizat ca, dupa plecarea ei din 1 decembrie 1999 la Tel Aviv, din fondul FNA omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu ar fi scos bani "cu sacosa".

Vlas a adaugat ca Gavril Batran nu avea cum sa verifice starea reala a fondurilor si, dupa decembrie 1999, Nicolae Popa a preluat conducerea celor doua fonduri. Magistratii au decis sa acorde un nou termen de judecata pentru data de 4 martie, cand ar uma sa fie audiat Gavril Batran.

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, in decembrie 2008, ca Maria Vlas sa se prezinte la politie din zece in zece zile, modificand programul de supraveghere care o obliga sa se prezinte la politie de fiecare data cand este chemata. De asemenea, magistratii au hotarat ca nu vor dispune refacerea expertiziei in dosarul FNA, respingand cererea formulata in acest sens de catre Asociatia Nationala pentru Protectia Investitorilor (ANPI).

La termenul din 10 decembrie, instanta a admis proba cu inscrisuri ale partilor din dosar si a luat act de faptul ca Ioana Maria Vlas nu doreste nicio proba sau audierea vreunui martor din partea sa. "Imi pare rau, dar nu vreau nicio proba si niciun martor", a declarat Vlas in fata instantei.

Tribunalul Bucuresti a condamnat-o, pe 6 iunie, pe Ioana Maria Vlas la opt de inchisoare pentru inselaciune cu Consecinte deosebit de grave in forma continuata in dosarul Fondului National de Acumulare, aceasta fiind obligata la plata pagubelor catre investitori. Tribunalul a decis ca procesul penal pornit impotriva lui Vlas , deoarece a intervenit prescriptia infractiunii.

De asemenea, Tribunalul l-a condamnat pe Nicolae Popa la 12 de inchisoare pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si la pedeapsa complementarii a degradarii militare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea