Social

Ioan Becali si George Copos risca sechestru

Dupa ce s-au completat cu succes in cazul ,,Bratu, Bodu de la Fisc este dublat de Duru de la FRF si in cazul milioanelor disparute din transferul lui Adrian Mutu.

Desi oficialii Federatiei Romane de Fotbal au anuntat initial ca este doar de competenta Garzii Financiare ancheta referitoare la banii disparuti in cazul transferului lui Adrian Mutu de la Dinamo la Inter Milano, ieri subordonatii lui Mircea Sandu au decis sa aprofundeze si aceasta situatie. Toata lumea trebuie sa intelega ca nu mai merge cu matusi, soacre si milioane de dolari aparute peste noapte in conturi. Referitor la cazul Mutu , noi nu putem decit sa dam o mina de ajutor Garzii Financiare, ceea ce am si facut prin prezentarea documentelor pe care le detineam.

Fanel, Jenel si Corleone il judeca pe Don Giovanni

Pe linie sportiva, ne lovim de acelasi Ioan Becali, caruia i-am suspendat deja pentru totdeauna licenta. Eventual, daca sint nereguli, risca sa fie sanctionat si clubul Dinamo. De alte aspecte, fiscale sau penale , se ocupa alte institutii, ne-a declarat ieri Viorel Duru, director in cadrul Comisiei de Licentiere. Oficialul FRF ne-a mai spus ca atit Gica Popescu, cit si Ioan Becali au facut apel la sanctiunile primite in cazul ,,Bratu ( amenzi de cite 40.000 de dolari, plus anularea licentei de impresar in ceea ce-l priveste pe Becali), Comitetul Executiv, din care fac parte Jean Padureanu, Gheorghe Stefan Pinalti sau Mitica Dragomir, fiind urmatoarea instanta care va da verdictul. Surprinzator, desi a solicitat arbitrajul FIFA, Rapid a acceptat amenda de 20.000 de dolari. Intrebat cum poate fi constrins Popescu sa plateasca amenda, dat fiind ca nu mai este impresar, Duru a precizat: El a gestionat foarte prost aceasta situatie. O legatura cu FRF are totusi prin scoala sa de fotbal, dar nu cred ca isi permite sa sfideze o decizie a FRF. Faptul ca a platit impozitul de 400.000 de dolari dovedeste ca a inteles incotro se indreapta lucrurile, desi acest lucru nu poate fi decit o circumstanta atenuanta in cazul unei actiuni penale. Eu am lucrat mult timp in Germania si imi amintesc cazul lui Peter Graf, tatal celebrei jucatoare de tenis, care a platit si impozitele si a stat si pe la inchisoare (n.r.- Peter Graf a achitat taxe in valoare de 12 milioane de euro si a stat 25 de luni dupa gratii).

Raport detaliat la FIFA

Sanctiunea dictata impotriva celor doi fosti impresari ar putea fi internationalizata, Viorel Duru anuntind ca se va face in cel mai scurt timp si un raport catre FIFA. Exista plingerile depuse de Rapid si Tractorul, forul international ne-a pus la dispozitie documentatia de la Galatasaray si ne-a cerut un raport, pe care il vom si intocmi.

Dupa ce Gica Popescu a venit de bunavoie cu sacosa de bani la Fisc, Ioan Becali si Rapidul vor fi constrinsi sa-i urmeze exemplul. In cazul domnului Ioan Becali nu s-au finalizat verificarile. Doar in cazului domnului Gica Popescu. Daca domnul Becali este dator statului, ii vom trimite o somatie de plata, iar daca nu plateste, vom popri contul si, in final, vom merge la averea sa, ca in cazul oricarui contribuabil dator la stat. In ceea ce priveste clubul Rapid, datoriile se vor adauga celor existente, ne-a declarat Dorin Tiganas, purtator de cuvint ANAF.

Referitor la cazul Mutu, Sebastian Bodu a afirmat ca banii au intrat in mai multe conturi si ca ancheta este abia la inceput. Seful ANAF sustine ca ar fi vorba de o diferenta mai mica de patru milioane de dolari, atit cit a aparut in presa italiana. Conform ANSA, suma de transfer platita de Inter a fost de sase milioane de dolari, pe de alta parte, Dinamo a inregistrat la FRF un document din care reiese ca italienii nu au platit decit 2.100.000 de dolari. In plus, clubul italian

s-a angajat sa mai organizeze un meci amical, garantind venituri de 100.000 de dolari, dar acesta a fost anulat, astfel ca si aceasta suma a fost virata in contul dinamovistilor. Contractul este semnat de Vladimir Cohn si Cristi Borcea, iar din partea italienilor de Rinaldo Ghelfi. Din aceasta suma, 750.000 de dolari au fost virati, conform unei intelegeri anterioare, in contul clubului FC Arges. (V.D., F.D.)

Gigi Becali sta la coada

Aminat in urma cu o luna la cererea avocatilor lui Gigi Becali ( foto ), recursul privind instituirea sechestrului asupra averii finantatorului de la Steaua se va judeca in aceste zile la Tribunalul Bucuresti. Reamintim ca ANAF a impus anul trecut sechestru in solidar asupra averii lui Gigi Becali ca urmare a datoriilor de peste zece milioane de euro pe care le-a acumulat clubul de fotbal in decursul anilor. Judecatoria Sectorului 3 a anulat sechestrul in luna noiembrie, decizia fiind atacata cu recurs de institutia condusa de Sebastian Bodu.

Fura blestemati

Cunoscut ca un samsar de terenuri in Oltenia, patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, nu a pierdut prilejul de a-i ironiza pe cei doi fosti impresari. Eu inca din 2002 am tras un semnal de alarma asupra fratilor Becali, insa atunci toti m-au crezut nebun. Nu am nimic cu ei, insa blestemele suporterilor olteni din anul in care au fost si ei partasi la plecarile jucatorilor Universitatii la Dinamo - 2002 - i-au atins acum, a spus Mititelu, care a lasat totusi o portita deschisa spre impacarea cu Popescu, pe care si l-ar dori colaborator pe viitor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea