Social

#farmacia la comanda #pastil la comanda #inventie #pastile

Inventie revolutionara! Pastile fabricate la domiciliu

Cercetatorii de la Institutul Tehnic din Massachusetts au conceput "Farmacia la Comanda", un sistem revolutionar ce poate crea medicamente in 24 de ore. Acesta are dimensiunile unui frigider mediu si poate fi transportat cu usurinta in zonele defavorizate.

 

Mecanismul este usor de transportat, in cazul aparitiei unor focare si poate suplini deficitul de aprovizionare in cazuri extreme, acesta putand fabrica mii de doze pe zi.

"Farmacia la Comanda" este capabil sa produca patru medicamente sub forma de solutii sau suspensii: Benadryl, lidocaina, Valium si Prozac. In 24 de ore se pot produce aproximativ 1.000 de doze de la oricare dintre cele patru medicamente, potrivit mediafax.ro.

"Productia farmaceutica utilizeaza, in mod tipic, mai multe etape pentru un lot de medicamente. Dezavantajele acestei abordari includ timpii lungi de productie si potentiale intreruperi in lantul de aprovizionare", se arata in studiul publicat in revista Asociatiei Americane pentru Progresul Stiintei.

Un alt avantaj il constituie faptul ca medicamentele produse cu "Farmacia la Comanda" sunt mai ieftine decat cele fabricate intr-o instalatie la scara larga.

"Ganditi-va la acest lucru ca la o copie de rezerva pentru fabricarea farmaceutica. Scopul nu este acela de a inlocui procesul de fabricatie traditional, ci de a oferi o alternativa in cazul situatiilor speciale", a declarat Allan Myerson, un profesor din cadrul Departamentului de Inginerie Chimica de la Institutul Tehnic din Massachusetts.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea