Social

#limba engleza #noua litera #inlocuire the

Inventarea unei nou litere ar putea schimba total limba engleza

Un tanar australian a inventat o noua litera pentru alfabetul englezesc,"Ћ", care are ca scop inlocuirea articolului "the", cel mai utilizat cuvant din limba engleza.

Alaturi de articolul "the" urmatoarele cuvinte cel mai des folosite in limba engleza sunt "be", "to", "of" si "and". Inventia australianului ar putea insa sa usureze comunicarea scrisa in limba engleza cu ajutorul noii litere "Ћ".

Australianul se numeste Paul Mathis si este afacerist. El a marturisit ca a cheltuit nu mai putin de 27.000 de euro pentru a crea aceasta litera. Tanarul incearca chiar sa ii convinga pe cei de la Apple sa creeze o aplicatie pentru a face cunoscuta aceasta litera. Pana in prezent insa, Apple nu i-a oferit niciun raspuns in acest sens.

Articolul hotarat "the" este folosit in limba engleza inaintea unui substantiv ce a mai fost mentionat intr-un context sau atunci cand emitatorul, cat si receptorul cunosc notiunea exprimata de substantiv, chiar daca aceasta nu a fost mentionata in context ori cand se face referire la obiecte unice, precum pamant, apa.

Sursa foto: theage.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea