Social

#turisti #inundatii #brasov #sibiu

Inundatiile au intrerupt circulatia dintre Sibiu si Brasov

Calea de linie ferata dintre Sibiu si Brasov s-a surpat intre haltele Arpasu si Porumbacu din cauza inundatiilor provocate de precipitatiile abundente. Aproape 50 de turisti sunt blocati in muntii Fagaras din cauza drumurilor rupte de ape.

Teraramentul caii ferate din Magistrala 200 (Brasov-Sibiu), la kilometrul 99+400 de metri (judetul Sibiu), s-a surpat intre haltele Arpasu si Porumbacu. Trenurile au fost redirectionate pe Magistrala 300 Sibiu-Copsa Mica- Sighisoara -Brasov.

Depresiunea Fagarasului a fost afectata puternic de inundatiile cauzate de ploi. Viiturile au rupt mai multe drumuri, lasand blocati in munti aproape 50 de turisti la cabanele Negoiu si Barcaciu, informeaza Realitatea.net.

Viitura de duminica i-a lasat pe turistii din Muntii Fagaras fara vreo cale de intoarcere. Ei au luat legatura cu Ministerul de Interne si li s-a promis ca vor fi scosi din zona cu un elicopter.

Adrian David, seful Serviciului Salvamont Sibiu, a declarat ca turistii se simt bine si sunt in afara oricarui pericol. "Este o cabana mare unde li se asigura toate conditiile", a spus David.

Situatia provocata de precipitatii a facut ca Hidroelectrica sa inceapa deversarea controlata a apei la toate barajele din judetul Sibiu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea