Social

Inundatiile au afectat 50 de localitati din sase judete

Inca din primele zile ale anului, temperaturile prea ridicate si ploile torentiale necontenite par sa duca la dezechilibre ce dau din nou mare bataie de cap autoritatilor. Astfel, numai in ultimele zile, 50 de localitati din sase judete au fost deja afectate, patru poduri din Vrancea au fost rupte, iar doua sate din acelasi judet sunt practic izolate.




Potrivit unui comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), ieri dimineata, desi situatia era sub control, in Bacau, 43 de localitati ramasesera fara curent electric , fiind solicitat sprijinul personalului specializat, in vederea remedierii defectiunilor.

De asemenea, in localitatea Solont, alimentarea cu gaze naturale a fost afectata din cauza caderii de tensiune de la Statia Zemes.

In Buzau, localitatile Parscov si Manzalesti sunt afectate de inundatii, fiind inregistrate alunecari de teren in satele Pruteni, Calugaru si Plaiasu, fara a fi avariate case sau cai de comunicatii. Digul de pe raul Balaneasa a fost erodat pe aproximativ 100 de metri, fapt ce a determinat interzicerea traficului pe dig si consolidarea acestuia. In Gorj, localitatile Silvesti, Danciulesti si Catunele au avut de suferit, in comuna Catunele fiind inregistrate alunecari de teren pe o mica suprafata. In Valcea, ca urmare a caderilor de stanci si a viiturii produse in localitatile Lazaret si Caineni ( Valea Oltului ) de la data de 30 decembrie 2005, circulatia pe DN 7 (km 237 - 300/350), precum si pe calea ferata Ramnicu Valcea - Sibiu (intre statiile Caineni si Valea Marului) este in continuare blocata .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea