Social

#inundatii 12 judete # inundatii neamt #inundatii masive #inundatii romania

Inundatii masive in Romania dupa ploile din ultimele ore! 29 de localitati din 12 judete, afectate

Ploile din ultimele 24 de ore au facut prapad in tara. 29 de localitati din 12 judete din Romania au fost luate pe sus de ape. Judetele afectate de inundatii sunt Alba, Brasov, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova si Timis.

Din pacate, un barbat din satul iesean Handresti a decedat. Acesta a fost gasit mort in albia unui parau, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

„In cursul zilei de ieri si pe timpul noptii, pompierii au actionat in sprijinul cetatenilor si autoritatilor locale pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curti, 21 beciuri/subsoluri, trei operatori economici, precum si pentru degajarea mai multor arbori cazuti pe carosabil", se arata intr-un comunicat al IGSU transmis AGERPRES.

Cel mai afectate de inundatii sunt insa judetele Alba, Dambovita, Iasi si Neamt. Aici numeroase persoane au ramas izolate, iar un barbat a deceat.

In Bistra, judetul Alba, trei persoane au fost evacuate din locuinta inundata de apa. In Durau, neamt, cinci persoane au fost temporar izolate la o pensiune din cauza viiturilor.

In Neamt, puhoaiele care au coborat de pe muntele Ceahlau au distrus totul in cale. Statinea de ski de la Durau a fost maturata de torenti, iar drumurile au fost distruse de puhoaie. 

Tot in juetul Neamt, un podet s-a rupt pe un drum comunal si zeci de case au ramas izolate. Din cauza inundatiilor drumul dintre Izvorul Muntelui si Durau a fost inchis.

Si in Suceava o strada s-a transformat in rau, iar gardurile caselor au devenit diguri de protectie in fata puhoaielor.

Persoane surprinse de aluviuni pe carosabil si in camping

Numeroase persoane au fost surprinde de inundatii in autoturisme sau in camping-ul in care-si petreceau vacanta.

Pe drumul judetean 155F, intre localitatile nemtene Durau si Grinties, s-a actionat cu utilaje de la autoritatile locale pentru deblocarea a sase autoturisme cu 14 persoane, surprinse de aluviuni pe carosabil.

Aproximativ 60 de persoane care-si petreceau vacanta in Campingul Zanoaga din Dambovita, au ramas blocate cu rulotele si autoturismele in urma unei viituri. Acestia asteapta retragerea apei pentru putea parasi zona in siguranta.

„Traficul rutier este blocat pe un drum national (DN1/Prahova), partial afectat pe doua drumuri nationale (DN 74/Alba si DN75/Alba) din cauza aluviunilor si a unor podete avariate de viituri si a fost temporar afectat pe doua drumuri nationale (DN 57/Caras-Severin, DN 68A/Timis) si cinci drumuri judetene (DJ 582/Caras-Severin, DJ 761/Hunedoara, DJ 678E/Hunedoara, DJ 155F/Neamt si DJ 693/Timis), din cauza arborilor cazuti pe carosabil", se mai mentioneaza in comunicat.

De asemenea, s-au inregistrat avarii la retelele electrice in 22 localitati din judetele Mures si Neamt. Astfel, aproximativ 7.000 de locuinte au ramas fara energie electrica. 

 

Sursa foto: ziarulceahlau.ro, ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea