Social

#copii #gradinita #abandon scolar #clasa pregatitoare

Introducerea clasei pregatitoare a scazut cu 10.000 numarul abandonurilor scolare

Introducerea clasei pregatitoare in sistemul de educatie din Romania a redus considerabil abandonul scolar in randul copiilor proveniti din medii sarace. Statistica arata ca numarul copiilor care au abandonat scoala a scazut anul trecut cu 10.000.

"In 2010, cand am preluat ministerul, la trecerea dintre clase, aproximativ 14.500 de elevi erau 'pierduti' pe drum in ciclul primar. Acum pierdem 4.500. Asadar, 10.000 de copii mai putin abandoneaza scoala", a declarat ieri Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei.

Potrivit datelor comunicate de Funeriu, in toamna lui 2012 s-au inscris la gradinita si in invatamantul primar cu circa 40.000 de copii mai mult fata de anul scolar anterior.

Pe de alta parte, fostul ministru sustine ca initiativa introducerii clasei pregatitoare in scoli a avut ca efect decongestionarea gradinitelor, subliniind ca in 2012 numarul copiilor inscrisi la grupa mica a crescut cu 60.000.

Sursa foto: ziarulring.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea