Social

#amanare #amprenta digitala #cip #buletine electronice #amanare buletine electronice

Introducerea buletinelor electronice, amanata

Desi initial se anuntase ca buletinele electronice vor fi introduse de la 1 iulie 2013, autoritatile au anuntat ca aceasta data a fost amanata, deoarece nu au fost puse la punct normele de aplicare a acestei legi in Parlament.


Noile buletine ar fi trebuit sa contina un cip, dar si o amprenta digitala a posesorului, insa parlamentarii nu s-au decis cum  vor fi implementate aceste buletine, iar proiectul se afla inca in discutii in Parlament.

"In acest moment, proiectul de lege privind aprobarea 0.UG. nr. 82/2012, care vizeaza crearea cadrului legal necesar introducerii noilor acte de identitate, a fost adoptat de Senat si se afla in dezbatere la Comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor.

Amendamentele formulate asupra proiectului vizeaza inclusiv modificarea normelor referitoare la termene, respectiv termenul privind realizarea platformei-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cartii electronice de identitate, de punere in circulaţie a cartii electronice de identitate si a cartii de identitate si de generalizare a activitatii de emitere a cartii electronice de identitate si a cartii de identitate", se arata intr-un comunicat al MAI.

Sursa foto: b365.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea