Social

#lege #amenzi #gigacalorie #calorifere #economie caldura

Interzis prin lege la economia la caldura. Iata ce risti daca iti inchizi caloriferele

Doru Ciocan, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, a anuntat ca toate persoanele care isi inchid caloriferele in timpul iernii pentru a face economii ar putea fi pasibile de sanctiuni daca vor fi prinse.

Doru Ciocan a precizat, de asemenea, ca se vor face niste analize asupra temperaturii optime intr-o locuinta, iar persoanele care nu vor respecta noile cerinte vor fi amendate sau puse sa plateasca gigacaloria consumata.

"Romanii simt nevoia sa se fenteze unii pe altii, asta este gena noastra. Acum, impreuna cu institutele de cercetari din domeniu si cu facultatile de profil, vom face niste studii si analize in asa fel incat sa impunem o temperatura de confort de 20 de grade Celsius, prin reglementari legislative si sanctiuni pentru cei care nu le respecta. Vom gasi o formula matematica intr-un program de calcul si ii vom obliga prin lege pe cei care si-au inchis repartitoarele si care primesc caldura de la vecinii cu caldura pornita sa plateasca gigacaloria consumata", a declarat Doru Ciocan, presedintele ANRSC.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea