Social

Integrarea Romaniei, miza electorala la nemti

Comisia Europeana a avertizat ieri Germania ca blocarea aderarii Romaniei si Bulgariei ar insemna incalcarea unui angajament clar luat in aprilie la semnarea Tratatului.
Vicepresedintele Bundestagului, Suzanne Kastner, a declarat ieri la Timisoara ca, daca SPD ramine la putere in Germania, va fi sustinuta aderarea Romaniei la termenul din 2007 si critica CDU pentru ca foloseste acest subiect in campania electorala. Nu se poate ca un astfel de subiect sa fie aruncat ca o minge in campania electorala. Romania are un plan discutat pe care trebuie sa il urmeze si asta nu trebuie sa aiba legatura cu campania electorala. Coalitia care conduce acum guvernul Germaniei, din care SPD face parte, sustine integrarea Romaniei la termenul din 2007, a declarat parlamentarul german.

Declaratia deputatului SPD german vine dupa ce Peter Hintze, parlamentar al Uniunii Crestin-Democrate, a declarat, intr-un interviu acordat Bloomberg, ca partidul sau va cere Uniunii Europene sa suspende aderarea Romanei si Bulgariei, daca Franta va respinge Constitutia europeana pe 29 mai. Suzanne Kastner a fost prezenta la Timisoara pentru a aduce mai multe donatii constind in echipamente medicale si bani. Aceasta a adus din partea Forumului Germano-Roman din Berlin 4.000 de euro pentru sinistratii din Timis. Parlamentarul german a mai adus un cec de 10.000 de euro din partea bancii de stat a landului Baden-Wuttemberg, bani destinati tot sinistratilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea