Social

#coduri juridice #ong #coalitie #dezbatere #traian băsescu

Intalnire tensionata intre Traian Basescu si ONG-uri

In cadrul intalnirii de la Cotroceni, presedintele Traian Basescu le-a sugerat ironic ONG -urilor din coalitia " Opriti codurile " sa  dezbata public codurile la televiziuni, dar i-a avertizat ca Gigi Becali face audienta mai mare.

Intalnirea dintre presedintele tarii si reprezentantii ONG -urilor care vor o mai lunga dezbatere a codurilor juridice a fost incordata, dar presedintele si oponentii au gasit pana la urma un teren comun: pedepsele pentru coruptie.

"Un aspect semnalat de ONG-uri a fost legat de micsorarea pedepselor pentru coruptie, si aici sunt de acord cu cele semnalate, ca este inadmisibila reducerea pedepselor pentru coruptie", a spus Basescu, care si-a exprimat totusi increderea in ministrul Justitiei, Cristian Predescu.

ONG-urile au sustinut ca oferta de a participa la dezbaterea din parlament si din comisii nu este o dezbatere publica. Reprezentantii "Opriti codurile" au cerut o intarziere de minim 6 luni pentru discutarea celor patru coduri.

Intalnirea a decurs cu impunsaturi intre presedintele Traian Basescu si Mircea Toma, unul dintre reprezentantii coalitiei de ONG-uri. Seful statului crede ca dezbaterea publica poate fi facuta, dar ca specialistii sunt cei mai in masura sa dezbata codurile.

"Dezbaterea publica a avut loc cu specialistii. Fiind nevoie de o pregatire deosebita, ea nu s-a desfasurat in teritoriu, in sectorul 5, in Ferentari, in comuna Cleja, din judetul Bacau, parlamentarii nu s-au dus cu ele in astfel de dezbateri publice. Probabil ar fi fost un lucru bun", a adaugat presedintele, citat de Evenimentul Zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea