Social

#ministerul muncii #sindicate #discutii #greva #acord

Intalnire reusita intre sindicate si ministrul muncii, urmeaza insa proteste

Sindicatele si Ministerul muncii nu semneaza nici un acord, desi spun ca s-au ajuns la cateva puncte comune. In timp ce ministrul spune ca intalnirea a fost una reusita, o parte dintre sindicalisti au anuntat ca vor iesi luni in strada.  

Punctul comun la care s-a ajuns se refera la proiectul de ordonanta privind eliminarea sporurilor, in urma carora o parte a sindicalistilor au semnat un act prin care au fost de acord cu modificarea unor articole din acest proiect.

Conform Realitatea TV, in proiect se arata ca anumite sporuri salariale pentru functionari vor fi sistate, salariile de merit nu vor mai fi acordate bugetarilor in acest an, iar sporul de radiatii va fi platit in functie de cat de necesare sunt instalatiile emitatoare pentru activitatea institutiilor. Aceste masuri se intampla in conditiile in care Banca Mondiala a recomandat Romaniei ca, pe termen scurt, sa limiteze cresterea salariilor la inflatie, sa inghete angajarile si sa inceapa un plan multianual de eliminare a sporurilor.

In timp ce ministrul Muncii, Marian Sarbu, declara la Realitatea FM ca intalnirea cu sindicatele a fost una reusita, o parte dintre sindicalisti anuntau ca vor iesi din strada. Astfel, aproape 15.000 de profesori, functionari publici si cadre medicale vor picheta luni, intre orele 11 si 13, sediile prefecturilor din tara, pentru a protesta fata de decizia guvernului de a reduce veniturile angajatilor din sectorul bugetar, dupa cum a declarat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea