Social

Insula Serpilor a intrat oficial in patrimoniul "turistic" al Ucrainei

La inceput de sezon estival , autoritatile regionale ucrainene s-au decis sa imbogateasca obiectivele turistice ale Ucrainei.

Guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, a tinut sa lanseze, cu mare pompa, duminica, ruta turistica „Odesa- insula Serpilor”, potrivit Mediafax. Numai ca oficialii si invitatii de seama ucraineni care au luat vasul de croaziera pana pe insula au avut parte de probleme tehnice .

In timpul calatoriei spre Insula Serpilor (ce ar trebui sa asigure constant legatura dintre insula si „continent”), vasul a avut dificultati la efectuarea manevrelor de ancorare la chei. In plus, pe insula, treburile nu stau chiar cum si-ar dori presedintele Viktor Iuscenko . Vechile cazarme militare unde vor fi acomodati viitorii „turisti” sunt inca in renovare, iar lucrarile vor mai dura doua-trei luni, a apreciat Nikolai Serdiuk.

In rest, se considera ca insula dispune de toate dotarile pentru a fi considerata „locuita” (in asa fel incat Ucraina sa poata castiga procesul pe care il are cu Romania la Haga pentru platoul continental). Pe insula de nici 17 hectare, pe care abia creste iarba (si unde au fost aclimatizati 150 de oameni, dintre care 50 sunt militari), ucrainenii au construit un „muzeu”, cu exponate extrem de rarefiate. In plus, mai exista un oficiu postal , de unde locuitorii pot cumpara ziare si pot vorbi la telefon cu persoane de pe „continent”.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea