Social

# spital coplesit #Institutul Marius Nasta #Beatrice Mahler #pacienti

Institutul Marius Nasta este coplesit de valul de pacienti bolnavi de Covid. Beatrice Mahler: "O sa ajungem sa punem doi pacienti in pat"

 

 

Situatia la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti este una alarmanta. Sunt internati 104 pacienti bolnavi de Covid „iar pacientii continua sa vina cu forme severe de insuficienta respiratorie”, a anuntat unitatea sanitara, duminica, 3 octombrie. Potrivit managerelui spitalului Beatrice Mahler, pacientii sunt tinuti pe holuri, iar in curand medicii ar putea fi nevoiti sa puna doi pacienti in pat.

„Urmatoarea criza care se preconizeaza in urmatoarele zile sau chiar ore va fi criza oxigenului. Buteliile sunt limitate, oxigenul dintr-o butelie tine foarte putin si, pe langa faptul ca nu avem paturi suficiente, o sa avem si o incapacitate de a asigura un nivel de oxigenare de care au nevoie pacientii. Acest lucru este cutremurator”, a spus Beatrice Mahler.

„Colegii mei nu mai fac fata. De la ora 10.00, medicul de garda nu a iesit nici sa bea apa si acum este ora 17.00. Doamna doctor Ileana Stoicescu este de 7 ore in echipament”, a explicat Beatrice Mahler, pentru Libertatea. Pacientii stau sub scara, nu avem ce sa facem, urmatoarea etapa va fi sa ii punem doi in pat. Asta va urma saptamana viitoare. Nu or sa mai incapa, iar oamenii vor veni in continuare.

Doctorul pneumolog se teme ca sectiile ATI din spitalele din Romania vor fi depasite de situatie in cateva zile.

 „Ganditi-va ca astazi am avut 8.000 de cazuri, ieri 10.000. Aproximativ 300 de pacienti zilnic, peste o saptamana, vor avea nevoie de Terapie Intensiva. Ei vor fi admisi in spital, dar in Terapie Intensiva pentru putini vor fi locuri”, a mai afirmat Mahler.

Intr-o postare pe Facebook, institutul a transmis: „Cel mai dificil lucru este sa asiguram oxigenul, nu pentru ca nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacientilor avem doar butelii de oxigen si concentratoare de oxigen cu un debit mult scazut fata de nevoia pe care ei o resimt”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea