Social

#institutul cantacuzino #vaccinuri #ajutor #guvern

Institutul Cantacuzino primeste ajutor din partea Guvernului

Guvernul a hotarat sa acorde Institutului Cantacuzino din Bucuresti un ajutor de un milion de lei, pentru finalizarea lucrarilor si reverificarea parametrilor de lucru ai liniei de productie a vaccinurilor.

Decizia vine la trei saptamani dupa ce Agentia Nationala a Medicamentului a decis sa suspende licenta de productie a vaccinurilor la Institut, pe motiv ca linia de productie nu respecta standardele europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, banii provin fondul de rezerva bugetara ai Guvernului si sunt destinati achizitionarii de echipamente si utilaje necesare modernizarii si dotarii liniilor de fabricatie a vaccinurilor contra gripei si tuberculozei. Guvernul spera ca productia de vaccinuri sa fie reluata, astfel, pana pe 15 aprilie.

Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, suspendarea licentei de functionare a liniei de productie a vaccinurilor a mai fost discutata si in urma cu cinci ani, insa s-a hotarat ca productia sa continue, tinand cont de importanta strategica a institutului pentru sanatatea publica.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea