Social

#masini #institutii publice #cumparare masini

Institutiile publice pot cumpara din nou masini

Institutiile si autoritatile publice vor putea achizitiona din nou masini si in afara programului "Rabla", potrivit unei ordonante de urgenta adoptate in sedinta de miercuri a Executivului, care anuleaza interdictia aplicata in ultimii patru ani.

Va exista insa o restrictie care prevede ca autovehiculele achizitionate sa nu coste mai mult de 18.000 de euro (TVA inclus) si sa nu detina un motor mai mare de 1,6 litri.

Vor exista insa si exceptii. Astfel, institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale vor putea cumpara masini cu capacitati cilindrice mai mari si mai scumpe decat valoarea stabilita de Guvern, doar in cazuri justificate si cu aprobarea ordonatorului principal de credite.

Liviu Voinea, secretar de stat in Ministerul Finantelor, sustine ca astfel de achizitii nu vor determina cresterea bugetului unei institutii. El a explicat ca institutia va fi obligata sa-si reorganizeze bugetul, eliminand alte cheltuieli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea