Social

Inspectorul Traian Basescu

Seful statului a inspectat ieri lucrarile de pe DN 66 A, Cam­pu lui Neag – Herculane si podul de la Lainici, prilej pentru a critica activitatea minis­trului Transporturilor, candidat la Primaria Capitalei.

Dupa interviul de marti, de la radioul public, in care i-a atacat dur pe Ion Iliescu si pe Calin Popescu Ta­ri­ceanu, presedintele Traian Ba­ses­cu a plecat ieri in inspectie pe dru­mu­rile patriei. Prilej sa puncteze astfel si impotriva Guvernului si a mi­nistrului Transporturilor, Ludovic Orban, intimplator candidat la Pri­maria Capitalei. Coincidenta sau nu, acesta atacase marti seara, intr-o emisiune televizata, tema contractului dintre Primaria Capi­ta­lei si firma Dalli, afirmind ca Elena Udrea ar fi intervenit perso­nal pe linga consilierii generali pentru a nu fi anulat contractul.

Prima oprire a pre­sedintelui, la podul de la Lai­nici, inchis din ianuarie, dar cu toate acestea lucrarile sint abia la inceput. Reprezentantii Hidroconstructia, societatea care efectueaza lucrarile, s-au plins sefului statului ca nu au primit nici un leu de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri , desi au executat pina acum lucrari de citeva miliarde de lei vechi.

"Era treaba ministrului Tran­sporturilor sa se ocupe de aceasta problema. Eu am venit pentru a arata ca ma intereseaza si imi pasa de situatia existenta", le-a raspuns Traian Basescu, citat de corespondentul Mediafax, si a promis ca va discuta situatia cu Guvernul, care trebuie sa dea importanta acestei artere de circulatie, intrucit este una europeana si, alaturi de Valea Oltului , asigura accesul spre Transilvania din partea de sud a tarii.

De la Lainici, spre Valea Jiului, la Cimpu lui Neag, pentru a inspecta stadiul lucrarilor de pe DN 66A, Campu lui Neag – Baile Herculane, incepute chiar de Traian Basescu in 1999, pe cind era ministrul Tran­sporturilor. Si aici constructorii I s-au plins ca nu au fonduri suficien­te pentru a sustine ritmul lucrarilor. Si aici seful statului a atras atentia spre Guvern.

"Banii sint o problema a Guvernului si a Ministerului Transporturilor. Nu ma implicati pe mine in treaba cu banii, pentru ca miine ziarele vor scrie ca cer sa se dea bani la o firma anume!". "Este nepermis sa nu fie alocati bani pentru stratul de uzura care trebuia turnat de cinci ani", a comentat el starea portiunii asfaltate.

Traian Ba­sescu s-a aratat insa multumit ca lucrarile au fost reluate, intrucit drumul este extrem de important pentru dezvoltarea turistica a zonei, dovada ca pretul metrului patrat de teren a crescut de la 50 de eurocenti la 20 de euro.

Lucrarile la DN 66A, Campu lui Neag – Baile Herculane, au fost oprite vara trecuta de Garda Na­tionala, intrucit ar fi fost afectat Parcul National Retezat . Avizele de mediu au fost obtinute la in­ce­putul lunii trecute, iar executia a fost reluata.

Critici

"Era treaba ministrului Trans­porturilor sa se ocupe de aceasta problema. Eu am venit pentru a arata ca ma intereseaza si imi pasa de situatia existenta"

Totul pina la bani

"Banii sint o problema a Guvernului si a Ministerului Transporturilor. Nu ma implicati pe mine in treaba cu banii, pentru ca maine zia­rele vor scrie ca cer sa se dea bani la o firma anume"

Neutralitate

"Presedintele Romaniei se poate pronunta legat de orice. Atit timp cat nu emit decrete, acte norma-tive care sa contravina statutului de neutralitate, nu imi poate lua nimeni dreptul de a ma exprima!"

O neutralitate "oarecare"

Presedintele Basescu a sus­tinut marti la radioul public ca "intentioneaza sa-si mentina o neutralitate oarecare fata de candidati". "Vreau sa ne in­te­legem foarte bine! Presedintele Romaniei se poate pronunta legat de orice. Atit timp cit nu emit decrete, acte normative care sa contravina statutului de neutralitate, nu imi poate lua nimeni dreptul de a ma exprima". Si s-a exprimat in legatura cu palma pe care Tariceanu a batut-o cu Iliescu pentru a fi sustinut in functie, cu fuga lui Nastase de procurori sau cu blatul pe care l-ar fi fa­cut candidatii la locale, care "se lauda unul pe altul in emisiuni".

Intr-o aparitie televizata de luna trecuta, neutrul Ba­ses­cu a opinat si ca Vasile Blaga "il va pulveriza" pe candidatul PSD, intrucit e "ca un buldog", e "un om care nu vorbeste mult, pune in practica, iar cind isi stabileste prioritatea e acolo zi si noapte, pe capul oamenilor". Sloganul lui Vasile Blaga in campanie este "Solutii, nu discutii".


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea